Skilsmissefest

Hun ler av ham, der han rødvinsustødig tripper brudegang over stuegolvet iført hennes gamle brudeslør. Plutselig hopper hun henrykt opp av sofaen.

– Jeg vet! Vi leier reversprest!

– Leier hvaforno?

– Prest som annullerer giftemålet.

– Finnes det?

– Finnes skilsmissefester?

Spørsmålet er ikke ment besvart, og ikke svarer hun heller der de faller leende omkull i sofaen. Greit nok er alkoholen medhjelper, men likevel, en slik latter har de ikke delt på årevis. Det kjennes godt. Nærheten har manglet på mange hold. Ikke bare fysisk.

Deres første ide, å trekke i full bryllupshabitt forkastes, de nøyer seg med brudeslør og dressjakke. Det viktigste i ritualet er likevel ringene. De skal høytidelig tas av i vitners påsyn etter at begge har lovet å ære hverandre til evig tid etter at ekteskapet er over.

Tanken rører dem. De tror på den. På at lovnaden vil holdes. Hun stryker han åndsfraværende over hånden, lar den bli liggende. Tommelen leker av gammel vane over den glatte ringen hans. Hun vil til å si noe, men tier. Han ser det.

 – Hva da, vennen?

 – Tenkte vi kanskje … nei, det blir for dumt.

 – Ikke vær sånn. Si det.

 – Hva om jeg, ja, eller du, avlutter med å gi ham min ring? Altså, din.

Han bruker noen sekunder på å fatte geografien rundt ringen og symbolikken i handlingen. Hun misforstår den plutselige konsentrasjonen.

 – Åh! Det tenkte jeg ikke på. Du har jo ingen jeg kan gi din til. Unnskyld, vi dropper det.

 – Nei, ikke for min del.  Men hva med han? Slett ikke sikkert han liker det, uansett hvor symbolsk ment.

Hun ler plutselig høyt.

 – Dette er ikke klokt! Sikkert ingenting som holder i dagslys.

Mens de skåler over egen idiotskap, spøker han om å gi ut et skilsmissemagasin. Type like jævlig glossy som alt av bryllupsmagasiner. Der skal han tilby råd, assistanse og oppskrifter på alt fra kirkelig skilsmisse, borgelig eplehageskilsmisse, tunnelskilsmisse og ikke minst…

 – Tunnelskilsmisse?!

 – Ja, folk gifter seg jo hvor faen det skal være om dagen. Er jo blitt en sabla konkurranse. Tunnelen er sikkert tatt for lengst.

 – Haha! 

 – Ja, bare du å le, men nå snakker vi stort hull i markedet. Folk er jo helt hjelpesløs. Finnes jo ingen allment godkjente ritualer. Hvem skal man foreksempel invitere?

 – Hvem tror du? Bryllupsgjestene selvsagt.

 – Ok, du er herved sparket fra redaksjonen. Ingen husker sånt.

 – Som om det trengs, enhver brud tar da vare på gjestelista.

Kort etter ligger både bordplassering og gjestelista fra eget bryllupet på bordet. Massiv strykning igangsettes. «Keep it small» er magasinredaktørens innsidetips til fallende brudgommer m.h.t. listens lengde. Eller for å være helt nøyaktig:

Keep it small – your wife gonna screw you anyway.

Å korte listen viser seg som en smal sak. Handler lite om å stryke, mest om å plukke ut de med humor nok til å komme. I tillegg tilføres venner som har kommet til i løpet av de 10 årene.

To personer får likevel fysiske pennestrøk – mødrene deres. De kan levende forestille seg hvordan begge straks vil kjempe om tittelen reddende barnevaktengel.  Fånyttes selvsagt, barna skal nemlig være med. Festen holdes på sett og vis, om ikke til ære for barna, så for å vise dem at alle er familie fremdeles, tross skilsmissen.

Er nesten så han ser fram til krangelen. Han inntar en av morens typiske jeg-vet-best positurer.

 – Hvorfor hos deg? Jeg-bor-nærmest argumentet kan du bare glemme. Lengst vekk er hva ungene skal fra dette sirkuset.

Hun er helt på G, etteraper straks sin egen mor.

 – Sirkus ja, og hvem tror du er opphavet til det? Din sønn! Ingen andre ville funnet på å holde et ugudelig retro-bryllup. Alt skal liksom være så 70-talls funky med den karen. Nei, ungene skal…

Han stopper opp, faller fullstendig ut av morsrollen.

 – Wow. Hørte du hva du sa, eller?

 – Ja, ja, vet hun ikke ville sagt funky, men det er jo sant, du skal jo alltid… 

 – Nei, retro! Det skal magasinet hete: RETRO BRYLLUP. Moren din er jo genial!

– Moren min? Var jo JEG som sa det! 

– Pappa … ?

De bråsnur seg. I døren inn til stua står ungene, lillegutt halvveis skjult bak storesøster. Begge storøyd og redde. Høylytt snakk og latter har vekket dem. De ser ikke moroa, tror de krangler. 

To timer senere er ungene i seng igjen, rolig og glade etter felles nattmat. Et måltid som uten tvil er det hyggeligste de har hatt sammen siden … nei, ikke siden, ever. De ligger i storsengen med barna til de har sovnet. Lister seg deretter ut i stuen.

Begge er så godt som edru, de overraskes derfor når nattens fyllsnakk fremdeles synes å holde vann. At det er mer enn en ide. At de faktisk tenker å gjennomføre.

Når de samler i hop brudeslør, gjestliste, bordplassering og andre bryllupsminner de har funnet fram, faller blikket hennes på den nye gjestelisten. På et kvinnenavn. Det eneste navnet skrevet med hans skrift.

 – Du. Hvem er dette?

Han trenger ikke engang se på navnet, vet hvem det er. Han svarer ikke. Bare ser på henne. Så nært, tenker ham, så nært og så skal dette velte alt. Men uansett hvor lenge han tier forsvinner ikke spørsmålet.

 – Er det … ja, henne?

Han snur seg vekk. Både for å finne luft og for å forbanne seg selv. Hadde han bare tenkt raskt nok kunne han løyet hva som helst. Sagt det var hvemsomhelst. Men kanskje nettopp fordi det er henne, så klarte han det ikke. Akkurat som han ikke hadde klart å skjule skuffelsen sin, da han den gang for lenge siden fortalte henne om henne. At ja, han var kommet tilbake, og at ja, han hadde møtt en annen mens de var fra hverandre, og at ja, det var ikke hans ønske at denne andre forsvant like fort som hun dukket opp.

 – Ja. Henne, ja.

Svaret hans kommer ut hardere enn beregnet.

 – Er du sint?

 – Sint? Du, hør. Her skal du, nei jeg, gi min ring til en annen mann, og jeg kan ikke engang…

Det er blikket hennes som får ham til å tie. Hun ser slett ikke sint ut, hun ser derimot både glad og trist ut på samme tid. Han vet derfor ikke hva han har i vente når hun lar seg falle tilbake i sofaen. All luft synes som slått ut av henne.

 – Jeg kjenner ingenting.

Og han skjønner overhodet ingenting av hva hun snakker om. Avventer.

 – Herregud, så deilig. Jeg er ikke redd lengre.

 – Redd …?

Først nå ser hun at han har null snøring på hva hun snakker om. Hun smiler, klapper på sofaen, ber han sette seg.

 – Men kjære deg, det visste du vel? 

 – Beklager men jeg skjønner virkelig ingenting. Redd for hva?

 – At hun skulle komme og stjele deg.

 – Stjele meg? Men hva … når da?

 – Hele tiden.

 – Men hva har jeg gjort som … og hallo? Hvorfor trodde du jeg skulle være så lett å stjele? Ingen andre har da klart det.

 – Men noen har altså prøvd?

 – Ja …

 – Men ikke hun?

 – Nei.

 – Vel, men hun ville klart det.

 – Hvorfor sier du det?

 – Måten du pratet om henne på.

 – Har da ikke pratet mye om henne. Ok, fortalte om oss da vi to ble sammen igjen. Så jo ingen grunn til å lyve.

 – Nei, men det handlet som sagt om måten du snakket på, så den ene gangen ville vært nok. Men det var jo faktisk et par ganger til.

 Han vet ikke hva han skal si, bare ser på henne.

 – OK, kanskje også litt på grunn av det brevet.

–  Brevet?

 – Ja, det med historien fra kirkegården.

 – I alle dager. Hvordan … si meg, har du lest det?

 – Det husker du vel? Var jo du som viste meg det.

 – Gjorde jeg?

 – Ja.

 – Hvorfor det?

 – Ja, si det. Hva du sa var at du ville høre om jeg likte historien. Noe jeg faktisk også gjorde.

 – Hmm.

De blir sittende i stillhet en stund. Lettelsen han føler er enorm. Varmen mellom dem er som mellom gamle venner. Et bedre utgangspunkt for en lykkelig skilsmisse kunne han ikke ønsket seg. Men at hun har vært redd hele ekteskapet på grunn av henne, plager ham.

 – Du, unnskyld. Det har overhodet aldri vært meningen at du …

 – Nå glemmer vi det. Fortelle meg heller hvordan dere to møttes igjen.

 – Vi har ikke møttes. Ikke siden da.

 – Ikke i det hele tatt?

 – Nei.

 – Men du har selvsagt snakket med henne?

 – Nei. Eller jo, en gang seint på 90-tallet. Før vi giftet oss, altså.

Situasjonen ikke bare overrasker, den morer henne. Hun prøver men klarer ikke la være å le.

 – Herregud da mann, dette må være verdens verste sjekketriks. Du har ikke sett henne siden da og nå, skilsmissegjest?! Hun kommer jo til å tro du er helt desperat.

Han deler ikke helt humoren. Får behov for å forsvare seg.

 – Vi er faktisk venner på facebook.

Hun forsøker gjøre det godt igjen ved å stille spørsmål. Spør om hun har barn, hva hun jobber med etc. Men dess mer hun spør, mer lattermild blir hun. Han vet jo ingenting. Ikke bare er nett-vennskapet en snau uke gammel, de har ikke engang utvekslet så mye som et lite, hei, hvordan går det? Alt han har å vise til, er at han tror de snakker til hverandre via musikken de poster på sin egen vegg. Han hører det selv også, jo mer han snakker om det, hvor patetisk det hele er. Svarer derfor nei når hun spør om å få se bilde av henne.

 – Kom igjen, la meg se. Dessuten, for alt jeg vet, er kanskje invitasjonen rene sjakktrekket. Ikke bare på film par finner hverandre i bryllup.

 – Godt mulig, Frk. Smart, men nå er ikke dette et bryllup.

Nå da den glade stemning er tilbake, lar han seg overtale. Rart hvilke vendinger livet tar, tenker han der han og kona sitter skuldertett i sofaen og henter fram facebook profilen til en gammel flamme.

Profilbildene av henne rekker så vidt å fylle skjermen, før frontlysene fra en bil sveiper over dem i sofaen. Begge vet det betyr at en bil akkurat har svingt inn oppkjørselen deres. Hun reiser seg, er overhodet ikke i form til å møte folk nå. Til det har natten vært for begivenhetsrik.  

– Kom, vi legger oss. Trenger ikke åpne, er jo midt på natta.

Han går bort til vinduet. En drosje står og går i oppkjørselen. Lyden av lystige stemmer fra en mann og en kvinne, når helt inn i stuen. Han står ved vinduet en lang stund før bakdøren endelig åpnes. Passasjeren som stiger ustødig ut er hans kone. Han snur seg. Kikker innover stuen. Via lyset fra pc’n ser han at bordet er ryddet for bryllups remedier. Alt som står igjen er et ensomt vinglass. Han senker pc-skjermen et hakk, i håp om at hun skal droppe veien innom stuen og heller gå rett til sengs.

Venninnekvelden på Litteraturhuset har tydeligvis vart lengre enn planlagt. En eller annen form for nachspiel, må dessuten være inkludert, ettersom klokken viser 05:15 Lydene idet hun ramler inn ytterdøren, vitner om at inntaket av alkohol har vært høyt. Rimelig høyt, skjønner han av gangen hennes når hun entrer stuen.   

 – Så romantisk. Du sitter og ser på månen.

Nå først ser han at skyvedørene ut mot altanen nærmest fungerer som rammen rundt et romantisk prospektkort.

 – Det ble seint.

 – Ja, møtte en kompis. Var han som kjørte meg hjem.

 – Ante ikke at du hadde en kompis som kjørte drosje.

 – Hehe. Har jeg vel ikke heller. Han kjørte meg hjem med drosjen. Ville ikke at jeg skulle ta den alene.

– Ok.

– Er du sjalu?

 – Overhodet ikke.

 – Mmm … det virker sånn.

Hun smiler forsøksvis kokett mot ham. Han angrer øyeblikkelig på at han ikke gikk å la seg straks han hørte drosjen. For selv om hun er så full at smilet mest av alt ligner et slags grin, kjenner han igjen blikket. Det er det blikket han stadig har lengtet etter, men ikke sett på årevis.  

 – Kom, vi legger oss.

 – Legg deg du, jeg sitter litt til.

Men hun lar seg slett ikke avspise. Setter seg ned i sofaen.  Smyger seg inntil ham. Hvisker han hest i øret.

Jeg kåt. Vil du skal knulle meg. Hardt!

Knulle. Hun har aldri villet bruke det ordet. Ikke pule heller, for den saks skyld, kun elske. Og i de siste årene, aldri villet gjøre det heller. Verken knulle, pule eller elske. Men nå altså, knulle. Og han, han føler ingenting. Hun legger derimot ikke merke til hans tilbakeholdenhet, opptatt som hun er på og nærmest krype inn i ham. Hun kysser han på halsen.

 – Du, jeg er trett, har jobbet.

Han nikker mot pc’n. Hun lener seg fram vil løfte opp skjermen, se hva han har jobbet med. Han smekker den igjen.  

 – Hemmelig altså?

 – Nei, men du vet hvordan det er. Det er et oppdrag. Konfidensielt.

 – Før hadde vi ikke hemmeligheter. Vi delte dem.

Hun forsøker nok engang å trekke ham ned mot seg i sofaen. Han vrir seg løs, sier han skal ut på altanen å røyke.

 – Du kan godt røyke her. Både før og etter …

 – Nei. Ungene.

Luften utenfor burde vært sommerlig, men for ham lukter det høst. Det er varmt men likevel grøsser han i kroppen. Det går ikke lang tid før hun står ved siden av ham. Idet hun løfter blikket mot månen, svaier hun nesten bakover. Han griper tak i henne. Hun smiler, lener seg takknemlig mot ham. Myser mot månen.

 – Vet du hva jeg synes er mest romantisk med månen?

Han svarer ikke. Orker nesten ikke se på den, lyset fra den kjennes påtrengende. Like påtrengende som henne.

 – At vi aldri ser baksiden. At den har en hemmelighet.

Hun smiler av sine egne visdomsord.

 – Jeg har også en hemmelighet. Vil du høre?

Egentlig ikke, tenker ham, men nikker likevel ja.

 – At jeg, på tross av alt du har gjort opp gjennom årene …

 – Hva har jeg egentlig gjort?

Hun veier vekk spørsmålet hans. Kommer nærmere. Han lukter fyll av pusten hennes. Vil vike unna men hun lar seg ikke flytte. Lener seg stadig nærmere. Han vil ha det overstått.

 – Ok, hemmeligheten. Kom med den.

 – At på tross av alt så elsker deg fremdeles.

Stillhet.

 – Din tur.

Stillhet.

 – Jeg har ingen.

 – Ingen hva?

 – Hemmelighet.

Stillhet.

 – Hvorfor ikke?

 – Jeg vet ikke.

Han ser at hun skjelver. At hun kunne trengt armen hans omkring seg. At hun mer enn noen gang kunne trenger et kjærtegn. Men han klarer ikke. Han har ikke lengre noen kjærtegn som er sann. Han kjenner ingenting. Han vet hun ser på ham, vet at hun leser ansiktet hans. At skinnet fra månen avslører det for henne, avdekker at hos ham finnes det ikke lengre noen magi.

Han vet ikke hvor lenge hun står ute på altanen sammen med ham. Hører ikke at hun går derfra. Smellet idet pc’n hans braker gjennom det ene altandøren, er derimot umulig ikke å høre. Hvorfor den nå ligger like ved siden av ham, overdynket i glasskår og blinker med det som godt mulig er dens siste stråler, trenger han ikke spørre henne om. Han vet godt hvorfor. Profilbildene.  

Hun kommer helt ut til ham på altanen. Helt opp i ansiktet på ham. Hveser.

 – Bare så du vet, om du går fra meg er ungene mine. Og det jævla firmaet ditt kan du bare glemme. Jeg tar det også. Og huset.

Idet hun snur på helene og går inn igjen, oppdager han barna. Hun derimot, ser ikke engang ut til å ense dem, går bare rett forbi dem der de står storøyde og redde i døren inn til stuen. De nærmest krymper og blir mindre når moren sekunder etter smeller soveromsdøren hardt igjen bak seg.

Ikke lenge etter er kjøkkenbordet benket med mat. Hun er ikke der, kun han og barna. Ingen av dem vil spise, sitter bare og stirrer i bordet.

 – Litt sultne er dere vel?

Lillegutt rister på hodet.

 – Nei, jeg er kvalm.

Han ser bort på datteren.

 – Jeg også.

 – Hva vil dere da? Om dere er trett kan vi kanskje legge oss sammen. I dobbelsenga, alle fire?

 – Jeg vil heller sove inne hos søster.

Han ser på lillegutt. Men lillegutt ser ikke på ham, han stirrer på søsteren inntil hun nikker ham et ja. Deretter ser barna spørrende på ham, ber seg selv fra bordet med blikket. Han nikker.

Ute på altanen er månen mest forsvunnet. Han kjemper mot gråten. Skulle han kanskje tatt imot selv om han ikke ville?  Har han akkurat satt nei til nøkkelen, den som kunne reparert ekteskapet? Han lar blikket gli mot morgengryet som hvisker forsiktig hei, langt der nede ved fjorden. Finner på et vis svaret i de svake strålene. Nei, han har gjort det som var riktig. For akkurat som det å knulle ikke er det samme som å elske, må ikke medynk forveksles med kjærlighet …

… det være seg i både måneskinn og ved høylys dag …

Lars Bremnes – Astronomi

15 kommentarer

Filed under Ukategorisert

15 responses to “Skilsmissefest

 1. Oi!

  Å lese denne var som å få et hardt slag i magen. Glitrende skrevet.

 2. MT

  «Ser etter svarte hol å forsvinne i»,syng Lars Bremnes og så veit vi at vegen må ein gå,samme søren.

  Teksta di fangar det såre,triste.Tankar og draumar om det ideelle og så det verkelege midt i det vanskelege.
  Flott beskrive.

  Twittringa di fylgjer eg litt her på blogg.Små,tett,metta tekstar.

  MTklem

 3. Arthur Park

  Jeg komer innom senere, Bakke – lese og kommentere. Traff en dame i dag som skal på skilsmissefest i dag.

  Sånne burde vært feiret, fremfor den andre faenskapen som foregår rundt oppbrudd. Selv drømmer jeg fremdeles å se alle mine ekser rundt et sommebord – grillmat, vin og greier – så kan de le av meg, og jeg kan sitte ved enden av bordet å le av meg selv, jeg også.

  (Som sagt, jeg leser deg etterpå – kicket på tittelen)

 4. to read this was like a snowball rolling in different terrains: pain, sorrow, irony, hurt, disappointment…

  and at the end, when the ball stops, I kinda feel all those emotions together, but the strongest is anger.

  Do you realize how senseless a «celebration» sounds? celebrate a break up? Breaking up a family, dismanteling the lives of children that once relied on their parents – children that never asked to be in this earth, the parents did.

  Really.

  I agree completely that a good level of communication, cooperation and over all RESPECT is the absolut best way to provide safety on the kids lives, but a «celebration»?

  Maybe a good excersise that many parents should do in a divorce-contemplating situation is to actually see the whole situation from the children points of view. Really, try to be the kid and see your parents sad, resentful, and see them «celebrating».

  Maybe the absurdity would be more obious.

  (sorry, dude; this… l feel specially strong about)

 5. Sterk tekst med mange følelser…
  Flott skrevet, drivende fremstilling som lar meg leve meg inn i situasjonen. Bravo!

  Jeg følger deg nå på Twitter, for deg vil jeg lese mer av.

 6. Skillsmissebarn

  Du skriver utrolig godt! Bare lurte på når du har tenkt til å gå fra kona di? Jeg er selv skillsmissebarn. Det er helt forferdelig å bo sammen med to voksne mennesker, som egentlig ikke burde være sammen. Som storesøster har jeg måtte trøste/skjerme småsøskene mine i alle år. Det var JEG som var mor for dem, allerede fra barneskolealder. Dette er skadelig for barn. Jeg har slitt veldig. Det var først når foreldrene mine endelig gikk fra hverandre, at jeg kunne begynne å tenke på meg selv, ta vare på meg selv. Gjør barna dine en tjeneste, forlat kona di. De kommer til å takke deg når de blir voksne, for at du reddet dem fra et ødelagt hjem!

  • Skillsmissebarn: jeg er HELT enig med deg!
   Åh, dette er trist» «dette er bra skrevet»

   bla bla javlæ bla…

   Ingen har nok baller til å være litt mer realistisk og mindre egoistisk? Beklager, Bakke, men sånn er det. Du (dere) tenker på dere selv, ikke på deres barna.

 7. Hei, Skilsmissebarn

  En svært tankevekkende kommentar, takk. Heter ikke lengre «når», har allerede gjort det, gått. Dette kommer dog ikke fram av bloggen min, kun via min twitterkonto som du finner utdrag fra til høyre på siden. Gjør meg trist å lese at du måtte være den voksne, men gjør meg glad at du nå både kan tenke på og ta vare på deg selv, igjen. Fortsett.

  Hei, a bourbon for silvia

  Jeg tror ikke helt jeg følger din siste kommentar. Hva sier du? At jeg burde blitt?

  Hei, Hagberg

  Hyggelig at du liker å lese. Du får snart noe nytt å bite i. Ny post under oppseiling.

  Mhv nedoverbakke

  • kjære bakke,

   jeg mente å si at ingen våget å lage en seriøs kommentar om innholdet i innlegget, bare om måten den var skrevet.

   Jeg mener ikke å si i det hele tatt hva folk bør eller burde ikke å si, jeg mener at jeg liker når noen går ut over å gi en «høflig» svaret og gi en personlig, sterk mening – mer pga jeg er enig med det svaret.

   Du sa at din terapeut anbefalte til å skrive ned den smertefulle prosessen du var gjennom. Du har rørt mange hjerter her blant leserne, jeg er en av dem. Jeg håper du fant noe trøst, styrke, eller hva som helst. Jeg vet ikke hvem du er, Bakke, men jeg kjenner smerten av en separasjon, og jeg er lei at dette skjedde. Til tross for det er noen ting jeg er uenig med deg, jeg ønsker deg bare det beste nå som du starter et nytt liv.

   Barna dine skal sette pris på en glad pappa, det er garantert.

   klem

  • Skillsmissebarn

   Det var godt å høre :) Jeg tror med tid så blir det bedre. Jeg har selv erfaring med hvordan livet kan bli mye lettere når man har to foreldre som har det bra på hver sin kant, sammenliknet med forferdelig sammen. To lykkelige foreldre på hver sin kant er bedre enn to ulykkelige som bor sammen, uansett barnas alder. Nå skal det sies at det fortsatt er bitterhet mellom mine foreldre, men de prøver så godt de kan å oppføre seg som voksne mennesker når de må treffes. Nå blir de besteforeldre for første gang om noen uker, og da må de bare pent oppføre seg om de skal ha noe omgang med barnebarnet sitt.

   Ps. jeg syns du skriver utrolig godt :) Jeg blir helt oppslukt når jeg leser innleggene dine. Om du ikke er forfatter er det kanskje det du skulle vært ;)

 8. Hei, a bourbon for silvia
  Ja, lik deg setter jeg pris på personlige kommentarer, slik som fra Skilsmissebarn. Samt fra deg, for du er også befriende rett fram. Men du er jo absolutt ikke alene, er så visst flere som her inne har gått rett på sak og situasjon framfor form. Alle har dog ikke fått svar ettersom dette var i en periode hvor jeg var totalt utslitt og ikke hadde krefter til å kommunisere. Uansett, slik jeg ser det velger folk sin form, koster nemlig, tross at man er anonym å dele av seg selv på nett. Er dessuten ikke mindre forfengelig enn at jeg tror at jeg muligens ville blitt skuffet om INGEN kommentert teksten som tekst, i tillegg. ;)

  At tekstene, ved siden av å hjelpe meg å navigere gjennom en tøff periode, har rørt andre, gjør det hele mer meningsfullt enn jeg trodde det skulle bli. Så det skal han ha for, ullsokk terapeuten min, som satte det hele i gang. Vurderer fortløpende om jeg skal guide ham hit inn, men hver gang skal, skal ikke, havner på skal, feiger jeg av en eller annen grunn ut.

  Kjente jeg ble litt perpleks av å lese avslutningen på din kommentar. I den ligger liksom et punktum for bloggen – at nå som separasjonen er et faktum så jeg ferdig her inne. Tenkt litt over det, om jeg skal fortsette eller ikke? Lander på ja, jeg fortsetter. Er nemlig mye kamp igjen her, kanskje den største kampen. En kamp jeg selvsagt forutså, men som synes å bli tyngre enn jeg trodde. Hvilket er akkurat hva du, Skilsmissebarn, skriver om:

  Kampen om ikke å forbli bitter. Å oppføre seg som folk, rett og slett.

  Hei, Skilsmissebarn.
  Takk igjen, for ditt inntog her hos meg. Tenkt mye på deg. Og du får ha meg unnskyldt, men jeg lener meg veldig mot din forrige kommentar. Både fordi den gir trøst om at jeg har gjort det riktige, og fordi den passer inn i hvordan jeg selv vurderte det hele, før jeg gikk. Du passer med andre ord inn i mitt bilde. :) Det å skulle oppføre seg som voksne når man møtes med barna tilstedet, har allerede startet (for 2 helger siden), og er hva mitt neste blogginnlegg vil handle om. Overlevering av barn er i sannhet eksplosive situasjoner.

  Tar jeg feil om jeg antar barnebarnet du snakker om, er ditt barn? Om ditt, gratulerer! Tror du har helt rett, tror den nye situasjonen kan fungere som en slags tid hvor stridsøkser begraves.

  Hyggelig at du mener jeg burde vært forfatter, men håper likevel hva jeg leverer i mitt virkelige liv, trumfer skrivingen. Tross alt en lang utdanning bak meg og brukt mye energi, altfor mye, på å få firmaet mitt til å gå rundt. Men da vet jeg i det minste det, at om alt går i vasken, kan jeg kanskje lene meg på penna, ja, eller tastaturet. :D

  Mvh nedoverbakke

 9. Inishneee

  Kunne ønsket meg bok fra deg ja.. Lett!
  Og hadde hatt mange å gitt en til!

  Det er lett for oss som leser å distansere oss fra det som er skrevet, samtidig som det rører ved utrolig mange. Det som gjør det så unikt (i mine øyne) er måten det formidles på! Følger på twitter også, og føler at det du har å meddele gir meg annet/bedre/bredere perspektiv på livet…
  Så takk for at du deler med oss!

  • Hei Inishneee

   Spøkt litt om å skrive bok i annen kommentar her inne, men det spørs vel om dette er best egnet der det er, i en blogg. En foreløpig løsning er vel uansett å guide dem du ville gitt boken til, hit inn. De er velkommen.

   Å gi et annet menneske et annet/bedre/bredere perspektiv på livet, gjør meg ganske ydmyk, kjenner jeg. Spesielt siden langt fra alt som finnes her er like vakkert, heller motsatt. Men avdukket synes det i det minste lettere å leve med. Samt forstå. For meg i hvert fall.

   Takk for kommentar. Hyggelig at du følger meg både her og på twitter. Slett ikke alle der ute/inne som vet at jeg blogger. Sikkert ikke så rart heller, da jeg poster heller sjelden.

   Mvh nedoverbakke

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s